November 2023
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Internet i Afrika

En av de globala skandalerna just nu är (avsaknaden av) internetaccess i Afrika söder om Sahara, rapporterat i senaste numret av Science (6 juni 2008, s. 1261). Till Västafrika går en (1) fiberoptisk kabel, Östafrika får förlita sig på satellitlänk. Vad det gör för möjligheten för de få botanister verksamma i Afrika att koppla upp sig mot tillgänglithetsprojekt som Aluka eller JSTOR är inte svårt att se, inte heller hur denna begränsning i internettillgång sätter stopp för effektiv utvecking såväl vetenskapligt som ekonomiskt (dessa hänger ju dessutom tätt ihop). Trots detta är det viktigt att projekt som är riktade mot att tillgängliggöra information åt Afrika får fortsätta och uppmuntras. Om inte annat så visar det hur mycket information och kunskap vi har hämtat (några skulle säga stulit) från Afrika och som det är något av vår skyldighet att dela med oss, och när väl Afrika och dess universitet blir uppkopplad mot resten av världen kommer de att ha en rik källa att ösa ur och behöver inte bli ytterligare fördröjda.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>