November 2023
M T W T F S S
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Mongoliet 2008

Jösses, det var inte det här jag hade tänkt mig när Xavier frågade om jag skulle hänga med till Mongoliet sommaren 2008, och jag mest på skämt sa javisst! Xavier träffade jag i köket/matsalen i Leirfjorden skole under fjolårets Tjorveuka, och jag vet inte hur det gick till när vi kom in på nästa års planer och Mongoliet dök upp. Egentligen var han på väg till Baltic Speleological Congress på Gotland, och väl där talade han om för alla att jag skulle med till Mongoliet. Därefter var det svårt att backa ur. Och backa ur ligger inte för mig, inte i praktiken även om jag många gånger har och kommer att önska att jag inte ska åka. Den här månaden till exempel, nu när nästan hela lönen gick åt till flygbiljetten och jag är skyldig min flickvän 2000 kr för att över huvud taget kunna överleva fram till lönen. Jag räknar dagarna, inte till den 20 juli då jag åker, utan till lönedagen. Men det är det värt, och definitivt en del av resan! Så nu måste jag på allvar läsa in mig i den lilla litteraturen som finns om de få kända grottorna i Mongoliet och geologin där. Samt biologin förstås. Och historia. Plus att jag måste köpa nya vandringskängor. Och kanske en ny kamera. Jag börjar ana att jag kommer att få leva rejält snålt ytterligare några månader.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>