June 2024
M T W T F S S
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ångest?

Jag borde nog ha ångest. För ett par veckor sedan brände jag alldeles för mycket pengar, och jag är inte färdig än. Allt för att uppfylla en gammal dröm, och passa på innan resan till Mongoliet. Jag har blivit med ny kamera. En Nikon D300 som jag borde klara mig på ett bra tag (i alla fall tills D400:an kommer!). Till det ny optik. Egentligen vill jag ha fasta gluggar, men för resor är ett par zoomar mer lätthanterligt. Tyvärr hade jag inte råd med de bästa, så på önskelistan står nu ljusstarkare zoomar högt. Men det blev ett par ganska schyssta ändå, två Nikkor-zoomar: dels DX-formatzoomen 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR, dels småbildsformatzoomen 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED VR. Inga dåliga zoomar alls, men f/2.8-zoomar hade ju varit snäppet mer användbara… Sedan förr har jag också en Tamron 1:1-makro 90 mm f/2.8 som fungerar alldeles utmärkt; borde bara lämnas in på ordentlig rengöring snart. Något jag borde ha köpt för länge sedan är UV-filter, men nu blev det i alla fall av! Tre Hoya Super HMC UV(0) har således införskaffats och sitter nu på var sin glugg, och där ska de sitta! Dessutom har jag beställt ett polarisationsfilter och funderar på ett eller ett par tonade gråfilter… Batterigrepp och fjärrutlösare följde med liksom av bara farten, men har redan kommit till användning! Skoj! Dessutom en kraftfull blixt, en Speedlight SB-800. Så kanske jag äntligen kan börjar ta grottbilder också?! (För säkerhets skull köpte jag en liten Olympus Mju 1030SW som alltid kommer att ligga i overallens bröstficka; vattentät till 10 m djup och tål att tappas från 2 m borde räcka för de flesta grott-turerna.) Fast… helt plötsligt börjar jag bli sugen på en Firefly 3 och ännu en (slav)blixt… Kolfiberstativ och magnesiumlegeringkulled beställt men jag väntar fortfarande. Fastnade för Velbon El Carmagne 630 (1,5 kg; om jag har förstått det rätt så har Velbon bytt namn på El Carmagne-serien till Sherpa) med PH-273 (0,45 kg), under två kg tillsammans borde gå att släpa med sig ut. Nu håller jag bara tummarna att de verkligen kommer…! Till detta kommer förstås en uppsättning uppladdningsbara batterier, resebatteriladdare (inklusive solcellspanel), extraminne, backuphårddisk och rengöringskit… Det blir en dyr resa till Mongoliet…!

(Kameran och gluggarna är för övrigt registrerade och stöldmärkta…)

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>